Resa med hyrbil – att tänka på

Många som reser idag väljer att göra det med flyg, färja eller tåg för att sedan fortsätta resan med hyrbil. Det här är särskilt vanligt i länder som USA, där man som besökare knappast får ut lika mycket av resan om man inte har bil. Undantag gäller självklart i städer som New York, som har en väl utvecklad kollektivtrafik.
Självklart finns det fortfarande fördelar med att resa på fyra hjul, även om man reser runt i Europa, som vanligtvis har goda möjligheter att resa med kollektivtrafik. Den största fördelen är kanske en större frihet i resandet.

Vissa sträckor och områden är dessutom nästan som gjorda för att genomföra med bil. Exempel på det här är franska Atlantkusten eller de små landsbygdsvägarna som passerar de många vingårdar som finns.

Hitta en bil till rätt pris

Samtidigt som man vill hitta en bra hyrbil, vill man ju såklart göra det till rätt pris också.

Idag är det förhållandevis enkelt att hitta bra priser tack vare internet och de många jämförelsetjänster som dyker upp.

Ett exempel på det här är www.hyrbilarlanda.comsom genom några klick presenterar alternativ efter pris och modell. Liknande sidor finns för många olika städer och flygplatser och sparar både tid och energi när det kommer till att leta efter rätt hyrbil.

En annan sak man göra är att fråga runt bland vänner. Kanske har någon vän varit utomlands nyligen och hittat en hyrbil till ett riktigt bra pris?

Trafikregler

Om du ska hyra bil i ett annat land är det viktigt att kolla upp trafikreglerna innan. De flesta länders trafikregler i Europa är mycket lika dem som finns i Sverige – men vissa saker skiljer sig åt.

I Tyskland får du som bekant köra hur fort du vill på Autobahn, i Frankrike och Italien kostar det en del att färdas på motorvägarna och i andra länder krävs en miljömärkning på vindrutan.

Lämna en kommentar