GPS sändare och GPS spårare

Precis nyligen kunde vi i Expressen läsa om hur Leif knäckte båtligan som stal båtmotorer med hjälp av polisen och GPS sändare. Tidigare användes GPS sändare mestadels i mobiltelefoner och där vi spåra upp våra försvunna mobiler. Idag blir det mer och mer populärt att även kunna spåra andra ägodelar som exempelvis cyklar, båtmotorer och GPS sändare används även på barn och djur för att snabbt kunna hitta dem ifall de kommer bort.

gps sandare

Det finns även flera taxi bilar som använder sig av GPS sändare där vi i appar kan se vart närmaste taxibil befinner sig. Sådana system där en fordonsflotta kan kontrolleras vid GPS kallas för fleet management.

Jag har själv varit med om cyklar och bilar som blivit stulna. Bilen letade jag upp själv utan polisens hjälp och utan GPS, men med hjälp av en GPS sändare så hade jag inte alls behövt lägga samma tid på sökandet. Cyklarna är dessvärre försvunna och glömda, säkert både för polisen och för tjuvarna.

GPS sändare fungerar även som personskydd och jag har framförallt fastnat för GPS logiks Youtube video som visar deras produkt som både är personlarm och GPS sändare.

Med GPS sändare i fordon går det dra nytta av flera olika system för att exempelvis ruttoptimera sina resor och spara både pengar och skona miljön.

 

Mer information om GPS Sändare & GPS Spårare

Lämna en kommentar